Beseda s Františkem Novotným

Beseda s Františkem Novotným
Vzácným hostem besedy, která se na Šolcově statku uskutečnila v sobotu 27. července 2019, byl básník, textař, scenárista a rozhlasový redaktor František Novotný.

IMAGE:
Kompletní sestava účinkujících. Zleva doprava František Novotný, moderátor pořadu Jindřich Žemlička a Zámecké saxofonové kvarteto Josefa Žemličky.

IMAGE:

Zámecké saxofonové kvarteto Josefa Žemličky tentokrát vystoupilo v genderově vyváženém obsazení – zleva doprava: Vladimír Vlášek, kapelník Josef Žemlička, Pavla Krylová a Žaneta Pelcová.

IMAGE:
Posluchače už ani nepočítáme. Vždycky se jich sejde víc než dost. Protože František Novotný působil také jako textař Spirituál kvintetu, mezi diváky nechyběla bývalá zpěvačka této skupiny, šansoniérka Eva Kriz – Lifková, doprovázená svým klavíristou a manželem v jedné osobě, Milanem Dvořákem (na snímku sedí uprostřed 1. řady, žel, zády k fotografovi).


IMAGE:
František Novotný dostál své pověsti básníka a do návštěvní knihy statku přispěl následujícím čtyřverším:„Utichla doba letních zmatků, mohli jsme srdcím dluhy splácet, je dobře na Šolcově statku a budem se sem rádi vracet. S úctou a díkem František Novotný“