Beseda se Zdenkou Procházkovou

Beseda se Zdenkou Procházkovou
Mimořádně vzácným hostem první besedy návštěvní sezóny 2019 byla herečka a konferenciérka Zdenka Procházková. V pořadu, moderovaném Václavem Žmolíkem, poutavě povyprávěla o svých zážitcích ze života, dlouhého již 93 let. Věk této nesmírně vitální dámy zmiňujeme jen proto, že jej vůbec netají.

IMAGE:
Zdenka Procházková vyprávěla o osobním setkání s T. G. Masarykem, Karlem Čapkem, Janem Masarykem, o svém moderování Laterna Magica na slavném Expo 58 v Bruselu, o účinkování ve vídeňském Burgtheatru i na scéně Městských divadel pražských... Na tomto snímku jejímu vzpomínání pozorně naslouchají Václav Žmolík a v pozadí hudebníci Josef Žemlička a Bohuslav Lédl.

IMAGE: Saxofonista Josef Žemlička a klavírista Bohuslav Lédl „v akci“.

IMAGE:
Přes nejisté počasí, neustále hrozící deštěm, se sešlo přes 70 posluchačů.

IMAGE:
MUDr. Sylva Samšiňáková (sedící na trávníku, opřena o pivoňku) provádí lékařský dozor, připravena ukončit besedu, jakmile na účinkující herečce zpozoruje známky únavy, anebo pokud se posluchači začnou vrtět. Po bezmála 90 minutách nedošlo k jednomu ani druhému. Zdenka Procházková nadále srší energií a mezi pozorně naslouchajícím publikem by špendlík nepropadl.

IMAGE:
V 15.30h ukončujeme besedu jen proto, aby paní Procházkové zbyla témata pro besedu v některé z příštích sezón. Hospodář jí předává kvítí, brožuru o Šolcově statku a pamětní list.

IMAGE:
Do návštěvní knihy Šolcova statku učinila Zdenka Procházková zápis: „Tady je to nádherné! Okouzlující! Neskutečné! Srdečně Zdenka Procházková“