Otevřeme (nejspíš) v pondělí 25. května v 9h

Otevřeme (nejspíš) v pondělí 25. května v 9h
Pokud se vládní opatření proti šíření koronaviru začnou uvolňovat podle stávajícího plánu, otevřou se galerie včetně té naší v pondělí 25. května 2020. Jak vidíte na tomto snímku, exteriér statku už je na zahájení sezóny plně připraven (fotografie byla pořízena 14. dubna t.r.)

IMAGE:
Z jarního návratu exponátů do venkovního lapidária se nejvíc radoval sousedův kocour Bertík. Právě si užívá Uzavřený okruh od ak. sochařky Heleny Samohelové. Kéž by srovnatelné okouzlení vystavenými díly projevovali i návštěvníci druhu Homo sapiens sapiens.


IMAGE:
Pohled do síně v okamžiku vrcholné destrukce. Všechny obrazy i ostatní dekorace jsou svěšeny, aby vzápětí braly koupel. Nábytek je pečlivě obalen igelitovými fóliemi. Strop a stěny se na následný nástřik lignofixu těší, zatímco červotoč se z něj třese hrůzou.

IMAGE:
Během úklidového běsnění se přede dveřmi statku sešla tato nesourodá společnost – zleva doprava sv. Jan Nepomucký od řezbáře Karla Tittla z Velhartic, loutka čerta zrestaurovaná Sylvou Samšiňákovou, keramická kočka od ak. sochařky Blaženy Martiníkové a tlaková nádoba Pico z Hornbachu.

IMAGE:
Vše už je zpátky na svých místech a špígl nígl. Protože se nám někteří naši čtenáři přiznali, že posledně použité sousloví neznají, nabídnu lidový, čili srozumitelný pojem „vše se leskne jak psí kšíry“. Těším se, že se na výsledky našeho snažení přijdete v posledním květnovém týdnu či později podívat.