Chystáme návštěvní sezónu

Chystáme návštěvní sezónu
Nezadržitelně se blíží znovuotevření Šolcova statku po zimní přestávce, a proto celý areál uvádíme do kondice, která se odborně nazývá špígl nígl a tip ťop. K navození kýženého stavu jistě přispěje truhla v síni, která se kompletně zrenovovaná právě vrátila z restaurátorské dílny mistra Tomáše Schmidta.

IMAGE:
Aby návštěvníci snáze zvládali šplh do schodů, namontovali jsme sem poctivé dubové  zábradlí.

IMAGE:

A aby se návštěvníci hořlavého statku necítili ohroženi požárem, funkčnost veškerých RHP (ručních hasicích přístrojů) ověřila specializovaná firma.

IMAGE:

Oč lépe pečujeme o návštěvníky, o to hůř nakládáme s červotočem. Před začátkem sezóny mu ztrpčujeme život především lignofixovými nátěry veškerých stěn a stropů. Jelikož zacházení s jedy ohrožuje samotného hospodáře, chrání si čenich respirátorem a pleš slušivým čepcem.

IMAGE:

Ak. malíř Jan Kavan pro naše vzácné hosty vytvořil nový upomínkový grafický list, kterému říkáme „posezenka“.

IMAGE:

V plném proudu je i příprava slavnostního zahájení návštěvní sezóny. 1. května 2019 od 14h za hudebního doprovodu tria jazzové zpěvačky Eleny Sonenshine (na snímku) otevřeme v Galerii Karla Samšiňáka výstavu obrazů ak. malíře Karla Fojtů a v lapidáriu expozici soch ak. sochařky Veroniky Oleríny. Přijďte pobejt!