Vernisáž výstavy obrazů a kreseb Přemysla Dolenského

Vernisáž výstavy obrazů a kreseb Přemysla Dolenského
V neděli 27. září 2017 jsme v Galerii Karla Samšiňáka zahájili poslední výstavu sezóny. Expozice s názvem „Krajinou, již jsem měl rád“ představuje výtvarné dílo Přemysla Dolenského.

IMAGE:
Přemysl Dolenský nebyl jen nadaný malíř, ale i nadmíru úspěšný sportovec. Několikrát zvítězil například v běžeckém závodu Běchovice - Praha. Výstava proto připomíná i Dolenského sportovní aktivity.

IMAGE:

Na snímku vidíme účinkující vernisáže. Na lavičce mezi dcerou a vnučkou Přemysla Dolenského sedí režisér a herec Josef Kettner. Do mikrofonu právě hovoří další vnučka vystavujícího, Slávka Chrpová. Za hospodářem lze spíš vytušit než spatřit pěvkyni a violoncellistku.

IMAGE:

Právě zpívá Veronika Vildmanová. Na violoncello ji doprovází Pavlína Marcínová.

IMAGE:

Součástí pořadu byl křest knihy Fr. Dolenského „Historky veselé i smutné - Příběhy soboteckých hostinců a přezdívek“. Vlevo knihovnice Alena Pospíšilová, uprostřed autorova pravnučka Slávka Chrpová, sekt bryndá hospodář Jan Samšiňák.

IMAGE:

Violoncellistka Pavlína Marcínová se na nás usmívá z okna Galerie Karla Samšiňáka.

IMAGE:

Vernisáž se těšila velkému zájmu publika a neunikla ani pozornosti místní televize. Její kameraman stojí na snímku zcela vpravo.

IMAGE:

Návštěvníci si prohlíží výstavu.
 
Foto rodina Přemysla Dolenského a Jan Douda