Šrámkova Sobotka na Šolcově statku

Šrámkova Sobotka na Šolcově statku
V sobotu 29. června ve 14h na Šolcově statku proběhl koncert Melodie, které milujeme II. Slavné operetní árie a písně zazpívali Karolína Žmolíková a Martin Vydra. Na klavír je doprovázela Ludmila Juránková a na saxofon Michael Jermář. Poněvadž se tímto pořadem zahájily hned 2 festivaly zároveň (63. Šrámkova Sobotka a Hudba z Ráje), koncert neunikl pozornosti České televize – viz její kameraman v popředí.

IMAGE:
Vlevo sopranistka Karolína Žmolíková, vpravo tenorista Martin Vydra.

IMAGE:
Klavíristka Ludmila Juránková a saxofonista Michael Jermář.
 
IMAGE:
V neděli 30. června se na Šolcově statku odehrálo jedno ze zastavení Poetického odpoledne – recitace na soboteckých prostranstvích.
 
IMAGE:
V neděli 30. června v 15h zahájil hospodář Jan Samšiňák další pořad – vernisáž výstavy Litografie a obrazy Daniely a Karla Benešových.
 
IMAGE:
Na vernisáži zahrálo Duo Gioia - Kristýna Kalinová Pánková na violoncello a Anna Kellerová na kontrabas.
 
IMAGE:
Na samotný závěr vernisáže vyvrátili Sylva a Jan Samšiňákovi nebetyčně hloupou, leč stále živou festivalovou fámu, že totiž o statek úzkostlivě pečují jen proto, aby jej se ziskem prodali.

IMAGE:

Výstava litografií a obrazů Daniely a Karla Benešových v Galerii Karla Samšiňáka.


IMAGE:
Stejná expozice při pohledu do opačného koutu galerie. Ve vitrínách jsou vystaveny některé z knih, jež manželé Benešovi ilustrovali.


IMAGE:
Kurátorka Galerie Karla Samšiňáka, Sylva Samšiňáková Benešová, se v expozici, již právě nainstalovala, uklidňuje antistresovým točítkem, známým též pod názvem spinner.