Vernisáž výstavy kreseb Pavla Rampíra

Vernisáž výstavy kreseb Pavla Rampíra
V úterý 5. července jsme v Galerii Karla Samšiňáka zahajovali výstavu „Letectvo v obrazech“. Autor vystavených kreseb, Pavel Rampír, je na tomto snímku uprostřed, s mikrofonem v ruce.

IMAGE:
Návštěvníků se sešlo – hrubým odhadem – víc než dost.

IMAGE:

Stěžejní okamžik vernisáže – 14.10h, výtvarník Pavel Rampír, oblečený do výsadkářské uniformy, vjíždí do areálu statku v americkém džípu Willys.


IMAGE: Ve stejnou chvíli nad Sobotkou krouží historický letoun Harvard IIb, řízený pilotem Radimem Vojtou.

IMAGE: Letecké uniformy, historická a povětšinou vojenská vozidla – vše jako by vystoupilo z Rampírových kreseb. Na tomto obrázku se o svůj Willys opírá kapitán airbusu a pilot historických letadel Jiří Horák, který celou akci vymyslel a dokonale zorganizoval.

IMAGE:
O hudební doprovod se postaralo Zámecké saxofonové kvarteto Josefa Žemličky ve složení – zleva doprova – Vladimír Vlášek, Josef Žemlička, Roman Fojtíček a řídící letového provozu Radim Kvasnica.

IMAGE:
Pořad moderoval hospodář Šolcova statku a emeritní řídící letového provozu Jan Samšiňák (vpravo, v uniformě leteckého dispečera z r. 1987), poněvadž mu nic jiného nezbylo.

IMAGE: Návštěvníci si prohlíží výstavu. Expozicí je provádí sám autor kreseb, Pavel Rampír, v nepřehlédnutelné výsadkářské uniformě.

 

Foto Sylva Samšiňáková, Michal Krechowski a Lukáš Fibrich