Opravdu otevíráme 25. května!

Opravdu otevíráme 25. května!
Ještě v první půli května to na Šolcově statku vypadalo, že dům rozebíráme na součástky. Firma Durango z vysokozdvižné plošiny natírala a repasovala šindelovou střechu, okapy a štíty. Teď už je vše hotové, a proto opravdu nic nebrání tomu, abychom statek pro veřejnost otevřeli od pondělí 25. května t.r.

IMAGE:
Výstavní exponáty jsme naváželi také tímto Jeepem Grand Cherokee. Na tom by nebylo nic mimořádného, kdyby se právě tento vůz neobjevil v románu Emila Hakla „Umina verze“. Je to totiž džíp, se kterým jezdil vysloužilý stíhací pilot, jenž se stal předlohou pro jednu z ústředních postav zmíněné knihy.


IMAGE:
Pohled do Galerie Karla Samšiňáka, na výstavu obrazů a grafik akademické malířky Aleny Antonové. Ve vitrínách představujeme malou ukázku z díla jejího manžela, ak. sochaře Petra Šturmy.


IMAGE:
Ještě jeden záběr na výstavu děl Aleny Antonové. Až se k nám přijdete podívat, počítejte s omezením počtu návštěvníků ve skupině. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru si Galerii Karla Samšiňáka mohou nejednou prohlížet nejvýše 4 návštěvníci.


IMAGE:
V sousedním lapidáriu vám nabídneme keramiku a porcelán ak. sochařky Hany Benešové. Podle pravidel, platných pro muzea a galerie, může v této výstavní síni najednou pobývat nejvýš 5 návštěvníků.


IMAGE:
Další záběr na výběr z díla ak. sochařky Hany Benešové.